Publicerad: 21 februari 2018

E6. Dela med dig!
– Göteborgsförslaget och Smarta kartan

Att dela med sig till andra är smart. Digitaliseringen har gjort det enklare. Göteborgs Stad erbjuder två digitala plattformar för att dela, byta idéer och saker med andra. Göteborgsförslaget är en förslagslåda där alla kan lämna förslag direkt till politikerna och Smarta Kartan inspirerar och visar vägen till var invånarna kan dela, ge, låna och byta prylar och annat med varandra. Detta är riktigt smart!

Genom att erbjuda två webbaserade system för att byta idéer, tjänster och saker med varandra försöker staden göra det enkelt för människor att leva hållbart. När människor är med och medskapar idéer och uppmuntras till att ta ansvar för det gemensamma blir det möjligt för fler att vara med i byggandet av den goda staden och leva en mer hållbar livsstil.

Under seminariet kommer föreläsarna dela med sig av framgångsfaktorer, fallgropar och metoder som kan vara till hjälp när det handlar om förändringsarbete i en kommunal organisation som kanske inte alltid är inte van vid att medborgarna lämnar förslag och idéer direkt till kommunen. Smarta Kartan vann nyligen Eurocities Award pris i kategorin delaktighet.

Medverkande: Stefan Lydén, utvecklingsledare Demokrati, Konsument- och medborgarservice, Göteborgs Stad; Tove Lund, samordnare Sharing City Göteborg

Lokal: Kommer senare

Tid: 25 maj 11:00-11:45

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!