Offentliga Rummet logotyp
Publicerad: 17 april 2018

Blockchain Hack 2018

Har du idéer kring hur blockchain kan förbättra offentlig sektor? Om så, varmt välkommen till Blockchain Hack 2018. Hackathonet organiseras lunch till lunch 24-25 maj som en del av Offentliga Rummet i Göteborg.

Blockchain Hack för samman medborgare intresserade i tillämpningen av blockchainteknologi för framtidens offentliga sektor. Hacket låter konsulter, studenter, experter, kodare, designers, ja vem som än är intresserad i möjligheterna kring blockchain för att realisera sina projekt. Syftet är att skapa en tidig prototyp eller ide som kan stötta något av de mål fastslagna vid Offentliga Rummet.

Hackathonet är helt distribuerat och virtuellt. Det är öppet för samtliga, men idéerna kommer att screenas för att garantera att de är relevanta för temat. Det vinnande laget utses vid en session på Offentliga Rummet.

Vinnaren får genom ett samarbete med Vinnova finansiering för att realisera sitt projekt.

Kostnad: Gratis

Nyckeldatum: Registrering av grupper, 15 maj, besked skickas dagen efter.

Registrering

Anmäl dig till Blockchain Hack 2018

Organisation/kontakt

Eventet organiseras och koordineras av Blockchain Lab vid Swedish Center for Digital Innovation, Göteborgs universitet. Kontaktperson är Juho Lindman.

Juho Lindman är föreståndare för Blockchain Lab vid Göteborgs universitet och lektor vid institutionen för Tillämpad IT. Han är en av landets ledande forskare inom blockchain.

Jury

  • Adrian Solitander, Vinnova (jury chair)
  • Johan Magnusson, Göteborgs universitet
  • Fredrik Berglund, Chalmers Innovation
  • Julie Améen, CGI

Pris

Innovationsacceleration av bransch- och sektorexperter och Vinnova för att hjälpa det vinnande laget att gå framåt mot genomförandet. I acceleratorn kommer det vinnande laget att få:

  • Coaching
  • Tillgång till färdigheter, praktiska verktyg och arbetsmodeller
  • En engagerad gemenskap som hjälper laget

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!