Publicerad: 19 mars 2018

Digitaliseringen av det offentliga Sverige

Regeringens ambition är att statliga myndigheter, landsting, regioner och kommuner ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Anneli Roswall Ljunggren är statssekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi

Anneli Roswall Ljunggren

Digitalt först är regeringens program för digital förnyelse av det offentliga Sverige som genomförs 2015–2018. Programmet är en viktig del i arbetet med att stärka styrningen och samordningen på området och skapa en enklare, öppnare och effektivare förvaltning. Digitalt först är även en princip som säger att digitala tjänster, när det är möjligt och relevant, ska vara förstahandsval i den offentliga sektorns kontakter med privatpersoner och företag. Målet är att det ska vara enkelt att komma i kontakt med det offentliga Sverige. Det handlar om att tänka digitalt först och se förvaltningen som en digital förvaltning, där samma uppgifter inte ska behöva lämnas flera gånger.

Anneli Roswall Ljunggren är statssekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi och talar på Offentliga Rummets första dag om regeringens satsning. Hon delar också ut utmärkelsen Guldlänken, strax efter sitt tal.

Tid: 24 maj klockan 17:20, i det gemensamma passet.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!